Global Cuisine

Vliegende start


Van flexibele broodjesbar
tot full service cateringbedrijf


Global Cuisine werd boven de doopvont gehouden in 2005. De uitdaging: een flexibele en culinair verantwoorde oplossing bieden aan de specifieke noden van een telemarketingbedrijf met meer dan 1000 los/vaste, vaak erg jonge medewerkers. De onregelmatige uren en ploegenstelsels eigen aan een callcenter waren een uitstekende leerschool op het vlak van flexibiliteit en organisatie.

Onder leiding van Pieter Jorissen groeide de initiële broodjesbar in minder dan twee jaar uit tot een volwaardig bedrijfsrestaurant. De sfeer zat van de eerste dag goed en in geen tijd barstte het initiatief letterlijk uit zijn voegen.

Ook bij andere bedrijven die zich op de Corda Campus in Hasselt kwamen vestigen ging de catering van Global Cuisine immers al snel over de tongen. De verhuis naar de leegstaande ruimtes van de voormalige ‘Philips kantine' kwam dan ook veel sneller dan voorzien.

Via geslaagde ontvangsten van buitenlandse gasten, de originele aanpak van bedrijfsfeestjes, de creatieve aankleding van een openingsreceptie ... werkte het jonge team van Global Cuisine zich bovendien origineel in de kijker bij een breder publiek. Iedere receptie of evenement leverde automatisch nieuwe contacten - en contracten - op. Het full service cateringbedrijf was een feit.Drijvende kracht


Pieter Jorissen


begreep aan de Hotelschool en in de horeca al snel waar de mosterd gezocht moet worden. En omdat ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan, greep hij de kans om een eigen zaak te starten zonder aarzelen. Recht van de schoolbanken het bedrijfsleven in.

Van zijn meest creatieve kant toont hij zich pas echt op uw receptie, barbecue, personeelsfeest of babyborrel. Van borrelhapje tot verse vis, Pieter palavert er niet over, hij en zijn teams toveren telkens opnieuw kleine kunstwerkjes op uw bord. En dat van uw gasten uiteraard.Expansie


Opportuniteiten zien en uitbouwen


Opportuniteiten in de horeca zijn er legio. Ze zien is één, ze aanpakken en uitbouwen nog een ander. Samen met vriend en ook jonge horeca-ondernemer Serge Byloos zette Pieter café De Koestal (Dusartplein Hasselt) op de kaart. Een succesvolle samenwerking die opvolging kreeg met de overname van De Draekerwinning in Tuilt-Kuringen in 2013. Die wat ingedommelde uitbating werd omgetoverd tot een hip restaurant (De Tafelaer), en feestzaal (De Pachthoeve).

Om de cateringactiviteiten verder te professionaliseren richtte Global Cuisine begin 2015 een volledig nieuwe state-of-the-art keuken in in Stevoort. Hier kunnen feesten en andere activiteiten zorgvuldig en efficiënt worden voorbereid. Van aan The Chef’s Table kunt u de koks aan het werk zien terwijl u uw feest of menu komt bespreken. Of komt proeven, want ook dat behoort hier tot de mogelijkheden.Team


Om op te bouwen


Global Cuisine staat vandaag voor u klaar met een jonge, gedreven ploeg die ook voor uw feest het onderste uit de pan haalt.

De kern van 5 vaste medewerkers kan naargelang de noden makkelijk uitgebreid worden met een tiental extra professionals. En voor grotere evenementen wordt er beroep gedaan op gespecialiseerde freelancers en/of goed getrainde uitzendkrachten.